torsdag den 29. marts 2012

Påske i Frankrig

I Frankrig er påsken en chokoladefest. Hele landet tager del i festlighederne med traditioner som udsmykkede butikker med påskeklokker, påskeæg og påskeharer i chokolade.


I Frankrig er skærtorsdag og langfredag helt almindelige arbejdsdage. Så medmindre man studser lidt over butikkernes chokoladepyntede vinduer, er der intet, der for den almindelige franskmand antyder, at det skulle være en religiøs højtid.
Det er historien om påskeklokken, som franske børn vil nikke genkendende til, når de skal forklare, hvad påsken handler om. Påskeklokken er klokken fra Peterskirken i Rom, som traditionen tro atter ringer påskedag efter at have været i stilhed i dagene efter langfredag. Det siges, at klokken kommer tilbage på vinger og bringer påskeæg med sig til børnene.


Påskedag går børnene så i haven for at lede efter de påskeæg, som klokken har gemt. De fleste steder er det en tradition, som hele familien hygger sig med.
 2. påskedag er det hele ved at være ovre. Den symbolske klokke er på sin plads igen og kimer til de sædvanlige messer, og chokoladeklokken – den er spist.


Fransk påskekage
Ingredienser
2 dl sukker
4 æggeblommer
125 g blødt smør
½ kop stærk, kold kaffe
100 g hakkede mandler
4 dl mel
1 tsk. bagepulver

Pisk sukker og æggeblommer til konsistensen er cremeagtig. Tilsæt smør, kaffe og de hakkede mandler. Rør til dejen er blank. Vend mel og bagepulver i dejen.

Tænd oven på 170º. Kom dejen i en smurt springform og bag den ½ time. Når dejen er afkølet tages ringen af springformen

Glasur
3 dl flormelis
1 tsk. citronsaft
2 spsk. vand
½ tsk. safran
Rør alle ingredienserne sammen. Stød safranen i en morter med lidt vand. Smør glasuren på kagen, når den er blevet kold og pynt den evt. med små, gule sukkeræg.

Hvis du pynter kagen med gule sukkerkugler, kan du i stedet for safran og citronsaft komme 1 spsk. kakao i glasuren.

Velbekommen og rigtig god påske

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.