torsdag den 14. juni 2012

Det historiske hestevæddeløb i SienaHestevæddeløbet palio’en afholdes hvert år den 2. juli og den 16. august på Piazza del Campo midt i Sienas historiske centrum, der er med på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Væddeløbet går tilbage til 1100-tallet, kun afbrudt af krige og jordskælv. Der findes lignende hestevæddeløb flere steder i Italien, men palio’en i Siena er den mest berømte og traditionsrige.

Ud af byens 17 bydele (bydel = contrada) deltager de ti i palio’en – de syv, som ikke var med i sidste års palio og tre efter lodtrækning. Vinderen af løbet modtager et flot silkebanner (en palio), der symboliserer sejren, og som vil være genstand for hele byens beundring.Løbet finder sted på byens centrale plads, Piazza del Campo, en af Italiens smukkeste pladser. Udenfor løbebanen er der opsat dyre siddepladser, mens der indenfor er gratis ståpladser. Den historiske procession, hvor alle contrada’er viser deres dygtigste fanebærere, jonglører og trommer frem, varer omkring 4 timer, mens selve løbet kun varer de omkring 90 sekunder, som det tager hestene at tilbagelægge 3 omgange rundt om pladsen.

Bagefter er der fest i hele Siena – for at fejre sejren eller bare for at feste.

Det er nødvendigt allerede at sikre sig en ståplads midt på Il Campo allerede ved 14-tiden. Siddepladser koster ca. 300 € og skal bestilles et år i forvejen.

Provacances tilbyder følgende boliger i området omkring Siena.

Hilsen
Tine


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.