onsdag den 25. februar 2015

Pistoia – Toscanas ukendte skatkammer

Danskerne elsker Toscana, og de fleste vil straks tænke på kendte og populære rejsemål som Firenze, Lucca og Pisa. Men hvis man har lyst til og mod på at prøve noget andet end den slagne turistrute, byder provinsen Pistoia og ikke mindst byen af samme navn på mange gode oplevelser. Med sin beliggenhed ikke langt fra Firenze kommer Pistoia let til at stå lidt i skyggen af den elskede renæssancestorby, og det er i grunden synd. Pistoia er nemlig en uspoleret by, der sagtens kan være med, når det gælder kultur, historie, gastronomi, shopping og meget andet.


Med sin placering ved den gamle romerske hovedfærdselsåre Via Appia kan Pistoia dateres helt tilbage til Romerriget, men i dag er det primært Middelalderen, man fornemmer i bybilledet. Pistoia har omtrent 100.000 indbyggere, så byen har en fornuftig størrelse. Her er et væld af historiske monumenter og kirker, gaderne er hyggelige og brostensbelagte, og en trapezformet bymur med bastioner og fire porte vidner om familien Medicis engagement i Pistoia i 1400-tallet. Her er rig mulighed for at fornemme historiens vingesus, men samtidig er der også tale om en moderne by, der har elegante butikker og gode restauranter som i Firenze – her er blot knap så mange turister og et helt andet roligt tempo at nyde byen i.


Midt i Pistoia finder man Piazza Duomo, domkirketorvet, med katedral, rådhus og lejlighedsvis masser af torveboder. De vigtigste indkøbsgader er Via Cavour, Via Cino, Via Ateo Vannucci og Via Orafi, hvor man kan købe tøj, sko, læder og smykker. Er man mere til kunst, kan man gå på Fondazione Marino Marini og stifte bekendtskab med modernisten Marini, billedkunstner og anerkendt billedhugger. Også Museo Civico byder på en imponerende kunstsamling.

Rejser man med børn, bør man ikke gå glip af Pistoias zoologiske have – en 7 hektar stor park med 600 forskellige dyrearter og et væld af eksotiske planter. Giardino Zoologico di Pistoia er velbesøgt af italienere fra nær og fjern. Står den på forkælelsesferie, er der mange spa- og wellness-steder nær Pistoia, bl.a. Monsummano og Montecatini Terme.

Provacances råder over en række boliger nær Pistoia, både villaer og lejligheder på vingårde. Se mere her.

God fornøjelse :-)

Hilsen Provacances

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.